RSS
 

Pasta z tuńczyka na szybko

26 lut

Mój Syn Jan jest bardzo wybredny. Przekonać go do zjedzenia jakiejś nowości przypomina czasami barowanie się z niedźwiedziem brunatnym. Są jednak pomysły, które sprawiają, że Jaś staje się żarłaczem rekinim i zjada podwójną porcję. Jeden z takich pomysłów przyszedł do mnie w piątek.

Pasta z tuńczyka na szybko

2 puszki tuńczyka w oleju

pół dużej cebuli

4 ogórki kiszone

sól i pieprz do smaku

pasta z tuńczyka

 

Ogórki trzemy na bardzo drobnej tarce. Ilość ogórków zależna jest od tego jak bardzo pasta ma być kwaskowata. Na tej samej tarce trzemy cebulę. Możemy odlać część soku i olej z jednej puszki tuńczyka (jednak niekoniecznie, ponieważ ja wolę bardziej kwaskowatą pastę zatem zostawiam sok). Zawartość puszek dokładamy do pojemnika ze startymi warzywami dodajemy sól i pieprz do smaku. Wszystko razem miksujemy, blendujemy – czy co tam chcemy aby zrobiła się jednolita masa.

Smacznego !!!

 

 

Dodaj komentarz